El sacerdote fanático de Crossfit

Lunes 16 de Septiembre de 2019, 09:19

Oskar Arngården es un sacerdote luterano, oriundo de Suecia, que se hizo conocido por su afición al Crossfit.



Oskar Arngården es un sacerdote luterano, oriundo de Suecia, que se hizo conocido por su afición al Crossfit. Además de celebrar casamientos y bautismos, cuenta con más de 125 mil seguidores en su cuenta de Instagram con quienes comparte a diario sus entrenamientos y muestra los resultados.

Este hombre, de 35 años, sorprende por su gran parecido a Chris Hemsworth el actor que interpreta a “Thor”, y admite que su gran pasión es entrenar.

“Recibo más y más preguntas sobre ser sacerdote y hacer ejercicio; ¿Cómo va todo junto? Si está permitido? ¿Puede uno realmente ser un sacerdote y enfocarse en lo físico?”, cuenta Oskar en su cuenta de Instagram junto a una postal que lo muestra haciendo pesas.


Ante estas consultas, el sacerdote reflexiona: “Para mí, nunca se ha pensado que mis creencias religiosas no se puedan combinar con la actividad física. Sin lo contrario. Los humanos somos un todo. Estamos entrelazados por el cuerpo, el alma y el espíritu, y si una parte se siente mal, saldrá sobre las otras. Por lo tanto, participar en la actividad física no significa que otras partes de mí como persona y creyentes puedan ser dejadas de lado, que no puedo ser ‘igualmente’ espiritual, sino que es todo lo contrario. Las partes internas se profundizan, la vida se vuelve más manejable y simplemente me siento mejor”.

Para? el “Sacerdote Crossfit” como se define en las redes sociales el deporte es fundamental para la vida de las personas. “Nos perjudicamos mucho si creemos que la actividad física es incorrecta (a menos que sea exagerada, por supuesto …). Saber que es útil hacer ejercicio no es una novedad. Trae consigo cosas fantásticas para el cuerpo y para el psíquico. Así que no descuides tu cuerpo, cuídalo. Porque el cuerpo es una creación de Dios que recibimos como un regalo. Donde lo honramos y agradecemos con toda nuestra gente, y no solo con partes individuales”, recomienda.

Por ejemplo, una jornada de entrenamiento de Oskar podría abarcar: 4 rondas de 20 wallball, 20 sentadillas con barra, 50 saltos a la soga, 10 repeticiones de lagartija y salto lateral a la caja.

“Los sacerdotes también están practicando deportes y no tiene nada de extraño … ¡¡¡También queremos sentirnos bien!!”, asegura Oskar orgulloso de sus dos pasiones.

Mirá las fotos:

Ver esta publicación en Instagram

Jag får fler och fler frågor angående att vara präst och att träna; Hur det går ihop? Om det är tillåtet? Får man verkligen vara präst och fokusera på det kroppsliga? - För mig har det aldrig funnits en tanke på att det inte går att kombinera min religiösa tro med fysisk aktivitet. Utan snarare tvärt om. Vi människor är en helhet. Vi är sammanflätade av kropp, själ och ande, och mår den ena delen dåligt så kommer det gå ut över de andra. Så att jag ägnar mig åt fysisk aktivitet gör inte att andra delar av mig som människa, och troende, får sättas åt sidan - att jag inte kan vara ”lika” andlig, utan snarare är det tvärt om. De inre delarna fördjupas, livet blir mer hanterbart, och jag mår helt enkelt bättre. Den dualism som historiskt har delat upp kroppen och det inre livet i separata delar, och sedan värderat dem olika, har lett till att kroppen fått ta ett stort steg tillbaka. Vilket jag tror är en stor anledning till att fysisk aktivitet i vissa religiösa kretsar fortfarande ses som något ”inte så fint”. Denna bild behöver vi arbeta emot. För fysisk aktivitet borde bland alla och för alla, framhävas som något otroligt viktigt. - Vi gör oss själva en stor otjänst om vi tror att det är fel med fysisk aktivitet (om den inte går till överdrift såklart…..). Att vi vet att det är nyttigt att träna är inte någon nyhet. Det för med sig fantastiska saker för kroppen, och för psyket. Så åsidosätt inte din kropp, utan ta hand om den. För kroppen är en skapelse av Gud som vi fått i gåva. Där vi med hela vår människa, och inte enbart med enskilda delar, får ära och tacka Honom. - Så träna och gör det med glädje! - 1 Kor 6:19-20 Vet ni inte att er kropp är ett tempel för den heliga anden, som ni har inom er och som ni har fått från Gud? Ni tillhör inte er själva. Gud har köpt er och priset är betalt. Ära då Gud med er kropp. - - - Ps. Präster tränar också… och det är inget konstigt alls med det.. Vi vill också må bra!!

Una publicación compartida por Oskar (@crossfitpriest) el


Ver esta publicación en Instagram

Människor hetsar efter prestationer för att vi lärt oss att det är i våra framgångar som vårt värde ligger. Längtan efter att bli accepterad och älskad uppfylls genom att lyckas och vara lyckad. Och idealet som satts upp kan vi aldrig uppnå - så tolkar jag mycket av vår samtid - Som präst kommer den fantastiska uppgiften att få berätta för människor att: Du är redan accepterad! Du är redan älskad!... Oavsett vad du presterar har du redan ett okränkbart värde??. I kyrkan kallar vi det ”nåd”. Kan vi vila i den verkligheten så är vi ett stort steg närmare att fylla vår inre längtan med något som kan uppnås. — Lukasevangeliet 12:6-7 ”Säljs inte fem sparvar för två kopparslantar? Men ingen av dem är glömd av Gud. Och till och med hårstråna på ert huvud är räknade. Var inte rädda, ni är mer värda än aldrig så många sparvar.” — Du är värdefull! Och inget kan få dig att inte vara det #svenskakyrkan #nåd #grace

Una publicación compartida por Oskar (@crossfitpriest) el





Fuente: https://www.losandes.com.ar/article/redirect?slug=oskar-el-sacerdote-crossfitter-que-deslumbra-con-sus-musculos-en-instagram